Nunta voastră – concept sau tematică?

Odată ce ați început pregătirile de nuntă și le împărtăşiţi apropiaților vestea cea mare, urmează o multitudine de curiozităti și intrebări legate de evenimentul ce va să vină!
Pe langă tradiționalul “Cum te-a cerut?“ ,“Cand dansăm la nuntă? , iși face loc și întrebarea  Te-ai gândit la detalii?!?’’’

Eiii, acum e acum! Ştii exact cum te-a cerut, și ce emoții ați simțit. Să știi cum îți dorești să fie nunta voastră e partea cea mai grea. Dar nu e o treabă pe care vrei să o lași pe ultima sută de metrii pentru că vrei ca nunta ta să fie doar despre povestea voastră de iubire! Așa că te pui pe treabă, și salvezi zeci de poze în telefon cu ce ți-ai dori!

Imediat cum vă aprofundați în detalii, vă veți da seama că este nevoie de un concept pentru ca nunta să fie exact pe placul vostru. Abia acum începe aventura!

Conceptul nu trebuie confundat cu tema nunții.

Diferența principală este că un concept este o idee unică, exprimată diferit. O temă nu este unică și este în mare parte o categorie generalizată.

Tema este reprezentata de un laitmotiv ce se regăsește in câteva din detaliile nuntii sau intr-un lucru. Ex: flori de cireș, fluturi, sugar wedding, inimioare, etc. ,fie într-o culoare. Tema poate fi și într-un anumit aspect. (retro, primăvară, vintage, elegant, etc. )

Tema oferă aspectul unitar pe parcursul evenimentului și este ușor de reținut și recunoscut. Dacă tema este aleasă pentru simplul motiv că pare frumoasă, poate părea fortată și va fi greu de integrat.

Less is more

Si atenție, pornind de la premisa “ce e prea mult strica”, o suprapopulare cu un anumit element poate crea o senzație neplăcuta invitaților! Rezuma-te la doar câteva detalii. Aceste elemente rămân adânc întipărite in mintea celor dragi!  

Exemplu: Dacă ai ales o tematică cu fluturi. Incearcă să nu le pui invitaților fluturi pe șervețele, pe numerele de masă, pe husa de la scaun, în buchetul tău, pe oglindă de la baie, eventual un fluture din roșie în aperitiv! 

Atasează laitmotivul nunții tale doar pe rochie sau în buchetul de mireasă. Asociază fluturele cu ceva detalii din papetăria folosită sau cu ajutorul mărturilor. Poți adaugă și pe tort un simbol specific și efectul e garantat! 

Conceptul nunții

Conceptul unei nunți este esența voastră! Pentru a crea un concept e nevoie să știți exact cine ați devenit de când trăiti această poveste de dragoste, ce vă leagă, ce vă ține uniți! Ce vă place și ce vă reprezintă! Este mai mult decât o idee generală, conceptul surprinde tot ce vrei tu să transmiți invitaților despre voi și iubirea voastră!

Un concept poate nu e atât de vizibil ca o temă. Este o îmbinare a tuturor elementelor vizual-olfactiv-tactil- auditiv. Este un cumul de emoție și sentimente transpus în întreg evenimentul vostru!

Clar, e puțin mai mult de muncă!

Trebuie să începi prin a caută în voi. Ce vă place, cine sunteți, ce știți să faceți, ce vreți să arătati celor dragi, dar efectul este garantat și cu oamenii potriviți langă voi, furnizori cu drag de nunți, vi se va părea chiar interesant!

Dacă v-am speriat puțin, să știți că nu e cazul! Atât în cazul alegerii unei teme cât și în cazul creării unui concept, furnizorii și organizatorii de evenimente duc greul! Voi trebuie doar să conturați ideea de bază. Trebuie să discutați deschis și să îi lăsati să va cunoască puțin! Apoi, ideile vin de la sine..

Un concept ajută la prezentarea ideilor într-un mod mai specific. Este necesara o descriere mai detaliată a modului în care o anumită temă va ieși în evidentă decât altele existente, dar diferită în povestea conceptului. Pornește din note personale, este însuși esența ideii voastre.

Un concept bun este simplu și în același timp ieșit din comun.

Conceptul este ideea ce aduce originalitate unei nunți și face că totul să fie 100% specific vouă.

Gândiți-vă ce anume vreți voi să transmiteți prin ziua cea mare pentru că nunta este clar despre voi și asta trebuie să se simtă.

Faceți o lista cu lucrurile pentru care aveți plăcere, lăsați-va condus de creativitate și dezvoltați idei de la un gând principal.

Îndrăznește să fii excepțional.

O nuntă cu un concept este mult mai complexă prin detalii și transpune o poveste proprie.

Exemplu: dacă pasiunea pentru călătorii v-a adus împreună și mii de amintiri frumoase va leagă de vacanțe atunci o opțiune e să alegeți o tematică Travel!

Insă dacă vrem să creionăm o poveste, alegem un întreg concept Travel, și îi dăm unicitate evenimentului susținut de elemente de decor în temă și detalii de design care își pot pune amprenta pe povestea voastră de dragoste-alegem să facem o invitație cu poza voastră preferată dinte-un loc vizitat, poate alegem un restaurant cu o priveliște incantătoare!

Puteți începe nunta cu un mesaj personalizat specific unei gări sau a unui aeroport (“ Dragi călători, cursa spre fericire până la adânci bătraneti începe în 2 minute! Călătorii Alin & Dana sunt așteptați pe ringul de dans!”-deja văd zâmbetele celor dragi).

Conturăm pe masă un aranjament inedit inspirat din călătoriile voastre, un photocorner cu itinierarul vostru, facem un guest book pe un glob pămantesc, punem martuirii magneți din toate locurile în care ați fost ( se găsesc pe ebay magneți cu toate destinațiile posibile)-practic adăugăm detalii diferite și subtile care să îi facă pe invitați să vadă lumea prin ochii voștrii.

Tu la ce fel de nuntă visezi ?

📷| Royal Garden | Da

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *